Elfogták az egyik feltételezett ferencvárosi zászlóégetőt

Elfogták az egyik feltételezett ferencvárosi zászlóégetőt

A ferencvárosi polgármesteri hivatal

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A Budapesti Rendőr-főkapitányság IX. kerületi Rendőrkapitányság garázdaság bűntett gyanúja miatt rendelt el nyomozást 2020. augusztus 15-én, mert a rendelkezésre álló adatok szerint egy csoport tagjai augusztus 14-én éjjel a Ferencvárosi Önkormányzat épületére kihelyezett zászlót letépték, majd azt magukkal vitték és elégették – olvasható a police.hu honlapján.  

A ferencvárosi nyomozók az adatgyűjtések és kamerafelvételek alapján megkezdték az elkövetők felkutatását és a három férfi közül azonosították az egyik feltételezett elkövetőt.

A 30 éves K. Zsoltot a rendőrök 15 óra 55 perckor elfogták, a férfit a kerületi rendőrkapitányságon garázdaság bűntett megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatják ki.  

A rendőrök K. Zsolt ismeretlen társait jelenleg is keresik. 

Mint lapunk is megírta, ferencvárosi futballszurkolók egy csoportja éjjel leszaggatta és a képek tanúsága szerint meg is gyújtotta a ferencvárosi városháza épületére kifüggesztett szivárványos zászlót. Tettükkel a Facebookon egy szurkolói csoportban közzétett fényképekkel büszkélkedtek el. „Ez a város…. Nem az a város… FERENCVÁROS !!!!!!!” – írták a bejegyzésben, amit azóta eltávolítottak.

Néhány órával később üzent a zászlótépőknek Baranyi Krisztina, a kerület polgármestere. – Rossz hírem van fiúk! Ez bizony az a város és az az ország – írta ki ugyancsak közösségi oldalára a politikus, és újra kitették a szivárványos zászlót.