Elítélték a Borkaiékkal tartó nőt

Elítélték a Borkaiékkal tartó nőt

Borkai Zsolt hölgyek társaságában a luxusjachton

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

1,5 millió forint pénzbüntetésre ítélte a bíróság a Borkai-ügyben ismertté vált egyik fiatal nőt, aki együtt jachtozott a volt győri polgármesterrel – derül ki a Blikk beszámolójából. A Győri Járásbíróságon előkészítő üléssel kezdődött meg a Borkai Zsoltról készült felvételek miatt indult büntetőügy. A bíróságon a hatból öt vádlott jelent meg. A zsarolás és más bűncselekmények miatt indult per első ülésén a vádirat ismertetetéséről lemondtak az érintettek, így csak a különböző indítványokból lehet következtetni az ügy részleteire – írta a lap. Mint kiderült, Borkai a jachton is ott tartózkodó ügyvéd barátját az ügyészség szerint tízmilliós nagyságrendű összeggel próbálták megzsarolni, a vádlottak padján azonban olyanok is helyet foglaltak, akik a felvételek elkészítésében vettek részt.

A Borkaiékkal tartó ikerpár egyik tagja harmadrendű vádlottként egyedüliként mondott le a tárgyalásról és tett beismerő vallomást. Őt a bíróság személyes adattal visszaélés miatt másfél millió forint pénzbüntetéssel sújtotta. Ezt megelőzően a bíró szerette volna megtudni tőle, hogy mennyit keres havonta, ám azt az érintett nem tudta megmondani, mennyi pénzből él, amiként azt sem, hogy a magas életszínvonalához havonta mekkora összegre van szüksége. Van egyéni vállalkozása, de a barátja tartja el: mint mondta, olykor 20 ezret, máskor másfél millió forintot kap tőle. A kérdésekre nehezen, jellemzően röviden válaszolt, az utolsó szó jogával viszont élt. „Azt megjegyzeném, hogy én és az ikertestvérem nagyon sok mindenben károsultunk a botrány miatt” – mondta. A többi vádlott esetében az ügyészség börtön kiszabását indítványozta.  

Címkék: Borkai-ügy