Elmarad egy pénteki esemény, amelyen részt vett volna Palkovics

Elmarad egy pénteki esemény, amelyen részt vett volna Palkovics

Palkovics László innovációs és technológiai miniszter a Mercedes Benz Academy átadásán Kecskeméten (Fotó: Kormány.hu/Árvai Károly)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Elmarad egy pénteki esemény, amelyen részt vett volna Palkovics László – számolt be róla a Telex. Mindez azok után, hogy szerdán felröppent a miniszter lemondásának híre. Az értesülést a technológiai és ipari miniszter környezetéből nem erősítették meg, de nem is cáfolták.

Az MTI Agendában korábban november 11-ére hirdettek meg egy eseményt, a Mol nagylengyeli telepén tesztelték volna a Siemens Energyvel közösen megvalósítandó innovatív geotermikus technológia pilot projektjét. Palkovics mellett ott lett volna a Mol Magyarország ügyvezető igazgatója, Bacsa György, valamint a Siemens Energy AG gőzturbina üzletág alelnöke, Nevzat Oezcan is.

A Telex megkérdezte a Mol sajtóosztályát, Palkovics valóban ott lesz-e a Zala megyei településen, de az a válasz érkezett, hogy az esemény elmarad.

A minisztériumban sajtóértesülések szerint már a főosztályvezetőket is értesítették az átadás-átvétel előkészítéséről. A lemondás mögött energiapolitikai véleménykülönbségek állhatnak. A Telex információi szerint Orbán Viktor a válsághelyzet miatt önálló Energetikai Minisztériumot kíván létrehozni. Palkovics lemondása kapcsán viszont még nem mondtak semmit, helyette Havasi Bertalan sajtófőnök annyit közölt: „A miniszterelnök úton van Üzbegisztánba; a kormányzati ügyekkel kapcsolatos kérdésekkel, kérem, a Miniszterelnökséget vezető miniszterhez forduljanak.” A Miniszterelnökség pedig nem sokkal később arról számolt be: „A kormány tagjairól a miniszterelnök dönt, amennyiben a kormány szerkezetében változás történik, arról a nyilvánosságot tájékoztatni fogjuk.”