Előválasztás Kazincbarcikán: momentumos jelölt előzi a jobbikost

Előválasztás Kazincbarcikán: momentumos jelölt előzi a jobbikost

Hornyák Evelin (Fotó: Hornyák Evelin / Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A momentumos Hornyák Evelin vezet a Borsod 4-es számú, Kazincbarcika központú választókerületében – derül ki a Magyar Hang által megismert, Publicus Intézet készítette reprezentatív közvéleménykutatás eredményéből. A cég még augusztus 23. és 27. között kérdezett meg telefonon 1104 embert, és miután közülük csak 636-an akartak kormányváltást, az előválasztásra vonatkozó kérdéseket csak nekik tették fel.

Hárman is összellenzéki jelöltek lennének

Az itteni előválasztáson három jelölt méretteti meg magát: a momentumos Hornyák Evelin, akit az MSZP és a Párbeszéd is jelöl, a jobbikos Üveges Gábor (támogatói még: DK, LMP, Új Világ Néppárt, Mindenki Magyarországa Mozgalom) és a független Koleszár István, aki az LMP frakciójába ülne be megválasztása esetén. A Publicus kutatása szerint közülük az alábbi módon áll jelenleg a verseny a biztos előválasztási résztvevők között:

1. Hornyák: 32 százalék
2. Üveges: 27 százalék
3. Koleszár: 6 százalék

Az előválasztáson biztosan résztvevők 35 százaléka nem válaszolt (ennek oka lehetett az, hogy egyik jelölttel sem szimpatizált, vagy az, hogy nem tudja, kit válasszon, vagy az, hogy egyszerűen csak nem kívánt erre felelni).

A kutatás arra is kitért, hogyan alakul a sorrend az összes kormányt váltani akaró válaszadó esetén:

1. Hornyák: 23 százalék
2. Üveges: 21 százalék
3. Koleszár: 5 százalék

Összességében a kormányváltást akarók 51 százaléka nem válaszolt arra, melyik indulóra voksolna.