Ezúttal Varga Juditot festette meg drMáriás

Ezúttal Varga Juditot festette meg drMáriás

drMáriás (fotó: Székelyhidi Balázs)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Varga Judit amerikai fajügyi szakértővel egyeztet Picasso műtermében – ezzel a címmel festette meg az igazságügyi minisztert a közéleti alkotásairól elhíresült drMáriás, akit a Ku-Klux-Klan egy tagjának társaságában ábrázolt. 

A művész többek közt ezt a fikciós leírást közölte a kép mellé: „A fajkeveredés szabályozásának kérdésével foglalkozó tapasztalt amerikai igazságszolgáltatási szakértő érkezett az igazságügyi miniszterhez. Magas szintű tárgyalásuk során méltatta a magyar igazságszolgáltatás nemzetközi viszonylatban is rendkívül kimagasló színvonalát, kifejezte hódolatát az Alaptörvénnyel kapcsolatban, majd készségesen megosztotta szakmai tapasztalatait a magyar féllel. A magyar fél kijelentette, hogy az amerikai szakértő látogatásának a célja, hogy segítse tapasztalatával a magyar kormányt abban, hogy az új, egyre összetettebb kihívásoknak meg tudjon felelni, különös tekintettel a hamarosan az Európai Unió által bevezetésre kerülő, a faji keveredést kötelezővé tevő törvény elfogadásának a megelőzésére”.

Orbán Viktor idei tusványosi beszédében emlegette „a fajok” nemkívánatos keveredését, ami éles hazai és nemzetközi kritikákat váltott ki. Később arról beszélt, előfordul, hogy néha félreérthetően fogalmaz, de ettől még a rasszizmust ugyanúgy elítéli. Arra is kitért, ő bevándorlásellenes politikus, de ezt nem tartja faji vagy biológiai kérdésnek, inkább kulturálisnak.