Fidesz: A hatóság dolga vizsgálni a volt alpolgármester zaklatási ügyét

Fidesz: A hatóság dolga vizsgálni a volt alpolgármester zaklatási ügyét

Zaklatás. Képünk illusztráció! (Fotó: Pixabay)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A hatóság dolga vizsgálni a volt alpolgármester, Fohsz Tivadar zaklatási ügyét – reagált a Fidesz arra az írásbeli kérdésre, amit a Demokratikus Koalíció intézett Pintér Sándor belügyminiszterhez. Az ellenzéki párt arra volt kíváncsi, a rendőrség nyomoz-e a XVII. kerületi önkormányzat korábbi képviselőjével szemben. A Fidesz szerint, amennyiben szükséges, az ítélet után meg fogják tenni a megfelelő lépéseket.

A HVG360 péntek reggel közölt felkavaró cikket arról, hogyan zaklatta évekig a nevelt lányát a volt alpolgármester. Fohsz Tivadar a gyanú szerint többször is szexuálisan molesztálta a lányt, majd ezt letagadta, és a lányt vádolta azzal, hogy kitalálja a dolgokat. Sőt, Fohsz internetes barátokat is kitalált, akiknek a nevében a lánnyal beszélgetett, illetve titokban kamerát telepített a közös otthonukba.

Fohsz Tivadart 2018 nyarán gyanúsította meg a rendőrség a több mint tíz évvel ezelőtt kezdődő zaklatással kapcsolatban. Bár elegendő bizonyíték gyűlt össze, de miután a szemérem elleni erőszak elévült, megszüntették az eljárást. A férfi felesége azt vallotta, Fohsznak súgtak a rendőrségről, mielőtt házkutatást tartottak nála. Tiltott pornográf felvétellel való visszaélés miatt viszont most is nyomozás alatt áll, és eljárás indult Horvátországban is. A felvételeket, amik hat évvel korábban készültek, 2018-ban találta meg a nevelt lány a férfi laptopján.

A politikus jelenleg is a Fidesz helyi szervezetének tagja, de egyik pillanatról a másikra tűnt el a közéletből, a Fidesz nem is indította a tavalyi önkormányzati választáson.

A lány, V elmondása szerint még csak 11 éves volt, amikor nevelőapja 2007 februárjában először molesztálta. Utóbb ezeket letagadta, és a lányt vonta felelősségre, amiért ilyeneket állít.

Fohsz végül megtört, a családon belül beismerte, amit tett, mindennek mégsem lett következménye. A lap kereste a volt alpolgármestert is, aki nem kívánt nyilatkozni, de azt azért kijelentette, hogy ő teljes mértékig ártatlan.