Rengett a föld Kaposvárnál

Rengett a föld Kaposvárnál

Földrengés (Fotó: BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság / Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Újabb földrengést észleltek Magyarországon: ezúttal Kaposvártól mintegy 2 kilométerre rengett meg a föld – derül ki a Földfizikai és Űrtudományi Kutatóintézet Kövesligethy Radó Szeizmológiai Obszervatóriumának közleményéből. Eszerint 7 óra 47 perckor észlelték a műszerek a földmozgást. A Richter-skálán 2,2-es magnitúdójú rengést a lakosság is érzékelte. A katasztrófavédelem tájékoztatása szerint károkról eddig nem érkezett bejelentés. A katasztrófavédelem által közzétett táblázat szerint a 2 és 2,9 magnitudójú közötti rengések a Richter-skála alapján rendkívül gyengének számítanak, ezeket a legtöbb ember nem érzékeli.

Az elmúlt egy hétben az ország déli felében több helyről jelentettek földmozgást. A Békés megyei Gyomaendrőd közelében a Richter-skála szerint 4-es erősségű földmozgást regisztráltak szombaton délelőtt; pár perccel később Túrkeve közelében, majd csaknem másfél óra múlva Szarvasnál is földrengés történt. Akkor az utórengések között 2,8; majd 3,5 magnitúdójú rengést rögzítettek. Mint arról beszámoltunk, károkról akkor nem adtak számot a hatóságok.