Fontos bejelentésre készülhet Orbán Viktor

Fontos bejelentésre készülhet Orbán Viktor

Orbán Viktor videókonferencia közben, 2020. szeptember 9-én (Fotó: Orbán Viktor Facebook-oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

FRISSÍTÉS: itt a bejelentés: Orbán Viktor: Magyarországnak működnie kell, nem állhat le

Ma 20:00 M1 – írta ki sejtelmesen a Facebook-oldalára Orbán Viktor. Valószínűleg a súlyosbodó járványhelyzet kapcsán várható miniszterelnöki bejelentés a közmédián, miután részt vet a gazdasági kabinet ülésén is. A Facebook-oldalon megjelent time-lapse videó tanúsága szerint a felvétel a dolgozószobájában, a budai Várban készült. 

https://www.facebook.com/orbanviktor/posts/10158588503451093

Orbán Viktor a délelőtt folyamán részt vett az Operatív Törzs ülésén, ahol bejelentette: október 1-től kötelező lesz az iskolába való belépés előtt a lázmérés. Azt is elmondta, hogy ki szeretnék kényszeríteni a maszkviselést, ugyanakkor szerinte az egészségügy felkészült a következő hullám kezelésére, és Magyarországon jelenleg több mint tízezer szabad kórházi ágy van. 

Szombat reggelre 916 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést, ezzel 11 825 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma.