Fű alatt vásárolt fel egy 53 hektáros bicskei ipari parkot Mészáros Lőrinc

Fű alatt vásárolt fel egy 53 hektáros bicskei ipari parkot Mészáros Lőrinc

Orbán Viktor és Mészáros Lőrinc a Fejér megyei Alcsútdobozon 2014. november 18-án (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Mészáros Lőrinc és családjának érdekeltségébe tartozó cég vette meg azt az 53 hektáros bicskei ingatlant, ami honvédségi üzemanyagbázisból lett kiemelt fejlesztési terület – írja 444.hu.

A cikk szerint azt már tavaly decemberben lehetett tudni, hogy a Felcsút határában található ingatlan 1,54 milliárd forintért kelt el a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) Zrt. árverésén, amelyen egyetlen licit érkezett. A vevő kiléte ugyanakkor csak idén februárban lett nyilvános, amikor megtörtént a szerződéskötés. Az MNV árverési archívumából kiderül, hogy a Felcsúti Ipari Park Kft.-hez került.

Ezt a céget néhány nappal az árverés előtt jegyezték be, a tulajdonosa pedig négy olyan cég, amely Mészáros Lőrincnek és az ő családjának az érdekeltségébe tartozik: a ZÁÉV, a Fejér-B.Á.L., a Mészáros és Mészáros és a V-Híd.

A 444 cikkére a Facebook-on reagált Bicske momentumos önkormányzati képviselője, Molnár Dániel. Mint írta, tavaly két alkalommal is rendkívüli testületi ülésen tárgyalták a volt olajtelep területének ipar területté való átsorolását, és bár a testületi és bizottsági ülésen is többször rákérdezett, mi az átsorolás célja és hogyan tervezik a terület hasznosítását, érdemi választ nem kapott. Most az országos sajtóból értesült, mi volt az önkormányzaton gyorsan keresztülvitt átsorolás célja. „Vajon mennyire reális az, hogy amikor december 1-jén a bizottsági ülésen, majd másnap a testületi ülésen érdeklődtem, hogy mi fog történni a területtel, akkor sem a polgármester, sem a jegyző nem tudott érdemben válaszolni? Tényleg nem volt tudomásuk erről az előre megkomponált ügyletről vagy szándékosan nem tájékoztatták a bicskei közvéleményt arról, hogy mi készül a volt olajtelepen? Ha ők sem tudták mi várható, akkor miért vitték volna keresztül az önkormányzaton az átsorolást?” – tette fel a kérdéseket az önkormányzati képviselő.