Gálvölgyi János: Nem tudom annyira megköszönni, mint amennyire szeretném

Gálvölgyi János: Nem tudom annyira megköszönni, mint amennyire szeretném

Gálvölgyi János (Fotó: Magyar Hang/Végh László)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Személyesen nyilatkozott betegsége után Gálvölgyi János az RTL Fókusz című műsorának. A színművésszel készült beszélgetés ugyan csak hétfő este lesz látható először, de egy rövid részletet már közölt ebből a csatorna. 

– Szeretném megköszönni, de azt hiszem, hogy nem tudom annyira megköszönni, mint amennyire szeretném (...) azoknak, akik aggódtak értem, és szeretném azoknak is megköszönni, akik nem annyira aggódtak értem, mert velük együtt élünk – mondta. Arról is beszélt, amennyire tehetségétől meg az élettől telik, megpróbálja ezt meghálálni, amennyiben igényt tartanak rá.

Gálvölgyi Jánost néhány hete súlyos légzési nehézségekkel lánya szállította kórházba azt követően, hogy jó háromnegyed órán át hiába vártak a kihívott mentőre Budapesten. Később kiderült, hogy a színművész életveszélyes állapotban volt. Az ügyből – a színművész országos ismertsége okán – botrány kerekedett, amelynek nyomán az OMSZ, de még Pintér Sándor belügyminiszter is vizsgálatot rendelt el. Előbbi szervezet szóvivője, Győrfi Pál néhány nappal később elő is állt azzal, hogy a vizsgálat lezárult, a mentésirányító hibázott, a rendőrség pedig nyomoz. Vagyis rendszerszintű, azaz a szakterület és esetleg a kormányzat felelősségét is felvető problémára utaló jelet nem találtak, holott túlterheltség és  munkaerőhiány is jellemzi az Országos Mentőszolgálatot. Utóbbi kapcsán itt írt részletesebben a Magyar Hang.

Címkék: Gálvölgyi János