Gémesi György: Az intézményeink távhődíja több mint tizenhatszorosára emelkedik

Gémesi György: Az intézményeink távhődíja több mint tizenhatszorosára emelkedik

Tizenhatszorosára emelkedik a gödöllői intézmények távhődíja (Fotó: Gémesi György / Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

– Pénteken éjfélkor jött ki a rendelet, miszerint az intézményeink (bölcsődék, óvodák, rendelőintézet, könyvtár, művház, múzeum, piac) távhődíja több mint 16-szorosára emelkedik – közölte közösségi oldalán Gémesi György, Gödöllő polgármestere, egyben a Magyar Önkormányzatok Szövetségének (MÖSZ) elnöke. 

Mint elmondta, a rendelkezés már szombat hajnaltól érvényes. – Mit mondjak erre? Brutális, brutális, brutális – kommentálta a városvezető hozzátéve, ez a kétszázmillió forintos extraköltség hidegzuhanyként érte őket. Gémesi úgy vélte, az igazi megtakarítás az, ha nem használnak energiát, de nem tudja, mit lehetne bezárni. – Mit tehetnek erről a bölcsődések, óvodások, betegek, öregek, kulturális élet szereplői, szolgáltatói? Az biztos, ezt a brutál többletköltséget nem tudjuk kifizetni – írta.

A polgármester arra is kitért, a hét elején a szakértői jelentések áttanulmányozása után készítik elő a döntéseket, amit rendkívüli testületi ülésen tárgyalunk meg a héten, és döntenek is róla. Brutális ár brutális döntések, ahogy ezt már más települések meglépték. Prioritást a bölcsődék, óvodák, szociális otthonok és a rendelőintézet fog élvezni, a többi ez után jön. – Mindenesetre „köszönöm” annak, aki erről döntött, fogalma sincs, milyen bizonytalan helyzetbe sodorta a településeket pontosabban a települések lakóit – zárta posztját ígérve, a számok ismeretében mindenről tájékoztatják majd a lakókat.

Gémesi a MÖSZ elnökeként már kezdeményezte a szervezet nevében korábban, hogy a kormány hívjon össze Nemzeti Energiacsúcsot, és azt is javasolták, energiaársapkát is vezessenek be.