Gond volt a 4-6-os villamosokkal, az is kiderült, hogy mi

Gond volt a 4-6-os villamosokkal, az is kiderült, hogy mi

Pótlóbuszok a 4–6-os villamos vonalán 2021. október 6-án (Fotó: György Zsombor/Magyar Hang)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A 4-es és a 6-os villamos újra a teljes vonalon közlekedik – közölte szerda délben a Budapesti Közlekedési Központ (BKK). Előtte a Széll Kálmán tér és a Jászai Mari tér között pótlóbusszal lehetett csak utazni járműhiba miatt. 

Korábban hosszabb útvonalon, a Széll Kálmán tér és a Corvin-negyed között nem járt a villamos, akkor azt írták, hogy a vonalon 50 darab pótlóbusz közlekedik. 

A Telex azt írta hogy a villamosokat reggel sorba vitték vissza a remízbe, végül az összes Combinót át kell vizsgálni, délutánra azonban mind visszaáll a forgalomba. Szerda hajnalban a combinós járművezetők egymás után azt kezdték el tapasztalni, hogy járművük homokszóró hibát jelez, ezért libasorban álltak vissza a villamosok a remízbe. 

Bolla Tibor, a BKV vezérigazgatója a lapnak azt mondta, a remízben az átvizsgáláson kiderült, hogy a csúszásgátló homokot a pályára hintő szórófejek tömődtek, méghozzá nagy valószínűséggel azért, mert a tartályokba szennyezett, vizes, rossz minőségű homok került. Mint Bolla közölte, a BKV ugyanattól a szállítótól rendeli a homokot már régóta. A csúszásgátló anyagot nagy silókban, tárolókban tartják. Azt egyelőre nem tudni, hogy az odaszállításkor vagy a tároláskor, de az esőzés hatására vizet kaphatott a homok, ennek hatására összeállt, ezért tömíthette el a szórófejeket.

Az Omnibusz szakblog azt írta, hogy a Combinókat körülbelül 33 busz pótolta a Nagykörúton, és szerencsétlenségre a 14-es és a 24-es villamosok sem jártak egy ideig (baleset miatt), ezért azokat is pótolni kellett. A buszok más vonalakról esnek ki ilyenkor, ezért ritkább volt a közlekedés máshol is, azaz a villamosok problémája kihatott az egész tömegközlekedési rendszerre, sokan érezhették a fővárosban.