Gyurcsány Ferenc ezúttal „szerencsétlenként” utalt Orbán Viktorra

Gyurcsány Ferenc ezúttal „szerencsétlenként” utalt Orbán Viktorra

Gyurcsány Ferenc (Fotó: Gyurcsány Ferenc / Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

– Amikor egy demokratikusnak mondott hatvanéves politikus további negyven évre tervez, akkor örökkévalónak hiszi önmagát, művét, eszméjét. Az ilyen politikus kivonja, felemeli magát a versengő, többpárti keretből, azon kívülre, felülre helyezi magát. Ezáltal viszont megszűnt demokratikus politikus lenni – erről elmélkedett Gyurcsány Ferenc DK-elnök hétfőn reggel. A volt kormányfő „Örökkévaló a Karmelitában?” címmel posztolt Orbán Viktorról, akinek a nevét nem írta le.

Szerinte a fent említett esetben több lehetőség van azzal kapcsolatban, mi történt az adott politikussal: „meghibbant, zsarnok lett, fogalma sincs miről beszél”. – A demokratikus közösség, ha felismeri ezt a pszichológiai, politikai kórképet, akkor egyetlen dolga maradt, eltávolítani az ilyen vezetőt, mert közvetlenül veszélyezteti az államrend demokratizmusát, biztonságát. Az, aki ezt nem teszi, miközben látja, érti a fenti állítás súlyát, lehetséges következményét, akkor az éppúgy hibbant, zsarnok, mint a fenti szerencsétlen – vélte Gyurcsány. Szerinte pedig azok, akik ilyen esetben „harmadlagos, tizedleges kérdésekre fordítják a figyelmüket és ott kezdenek csatát, azok ténylegesen harcot imitáló menekülők”.