Hadházy Ákos: Itt az újabb bizonyíték a kínai csodamasina tízszeres túlárazására

Hadházy Ákos: Itt az újabb bizonyíték a kínai csodamasina tízszeres túlárazására

Részlet Orbán Viktor Facebook-videójából

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Tizedannyiért vettek másik két kínai maszkgyártó gépet a kiskunhalasi börtönbe, mint amennyibe a sátoraljaújhelyi bv-intézményben elhelyezett „csodamasina” került – tudta meg Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő közadatigényléssel.

Újabb bizonyíték a tízszeres (!) túlárazásra! – így kezdte vasárnapi Facebook-posztját a politikus.

„Ez már szinte komikus: a Büntetés Végrehajtás beismerte: nem csak Sátoraljaújhelyen, hanem Kiskunhalason is vannak kínai maszk gyártó csodamasinák, rögtön kettő is ... Ugyan ezek sem tudnak a propaganda által ígért havi 2,8 millió db közelébe sem jutni, de a sátoraljaújhelyi csoda havi max. 450 ezres maximum kapacitáshoz, legújabban pedig néhány ezres képest szinte szárnyalnak... (havi 8-900 ezer/ db ) A lényeg azonban az áruk. Míg az Orbán által megtekintett sátoraljaújhelyi gép 210 millióba került, addig a kiskunhalasi (kétszer annyi kapacitású) gépekért 46 milliót fizetett a BVOP” – írta Hadházy Ákos.

Hadházy emlékeztetett: korábban egy orvostechnikai termékeket forgalmazó cég vezetője bemutatta a tavasszal kapott 21 milliós ajánlatot ugyanarra a gépsorra.

A kiskunhalasi gépek is reális, 23-23 millió forintos áron érkeztek – írta. Majd így folytatta: igaz, ott „valódi, ezzel foglalkozó, tisztességes piaci cégtől vásárolt a BVOP saját cége, tisztességes áron. A sátoraljaújhelyi gépet viszont a Judo Szövetség kamu cégétől vette az Állami Egészségügyi Ellátó Központ.”

https://www.facebook.com/hadhazyakos/posts/3306152042828949

Az új adatokat csatolni fogja a már korábban benyújtott feljelentéséhez – ígérte. Hozzátette: az ügyben egyébként a Pest Megyei RFK nyomozáskiegészítést rendelt el.

Hadházy korábban már megírta, hogy a Sátoraljaújhelyre szállító TMT Technics Kft. tulajdonosa, Tóth László, a Judo Szövetség elnöke. „Ha ismerős a TMT Technics Kft. neve, az nem véletlen: ez a cég lecsippentett magának egy 11 milliárd forintos darabkát a nagy lélegeztetőgép-üzletből is.” – írta.