Hadházy Ákos: Novemberben csak egy embercsempészt fogtak el a Szlovákiával határos megyékben

Hadházy Ákos: Novemberben csak egy embercsempészt fogtak el a Szlovákiával határos megyékben

Hadházy Ákos (Fotó: Végh László/Magyar Hang)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

– Az ORFK válasza szerint NOVEMBERBEN CSAK EGYETLEN EMBERCSEMPÉSZT FOGOTT EL A RENDŐRSÉG az öt északi, Szlovákiával határos  megyében. Miközben az előző hónapokban átlagosan 52 elkövetőt sikerült letartóztatniuk ugyanitt – számolt be róla Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő közösségi oldalán szombaton.

Szerinte az áll a novemberi számok hátterében, hogy „Orbán kebelbarátjának, Vucicnak az volt az érdeke, hogy a választások előtt ne legyenek incidensek a határhoz közeli területeken. Ezért erre a pár hétre szépen visszavitték az embereket a menekülttáborokba. Ne legyen azonban kétségünk afelől, hogy Orbánék kérésére ez az állapot nem fog örökké tartani és rövidesen tálcán szállítják majd a migránsokat a határra, hogy legyen mivel dolgoznia a fideszes propagandának”. 

A politikus arra is kitért, a számokat eredetileg a szlovákiai választásokba történt magyar beavatkozás miatt kérte le. – Ott a választások előtti hetekben tömegesen jelentek meg Magyarország irányából menekültek, ami minden bizonnyal hozzájárult az orbáni propagandát másoló Fico győzelméhez. Teljesen nyilvánvaló, hogy nem lehetett véletlen az, hogy varázsütésre jelennek meg a migránsok Szlovákiában a szeptemberi választások előtt (majd ugyanilyen gyorsan el is tűntek onnan). (...) Orbán itt ugyanolyan előzékenyen szállította a migránsokat Ficonak, mint ahogyan Vucic szállította (november kivételével) Orbánnak – vélte Hadházy Ákos.

A politikus szerint „aljas, mocskos, sötét játék ez, ahol a migráció valós problémáját velejéig korrupt politikusok és propagandagépezetük használja fel sikeresen, mert hagyjuk nekik”.

Címkék: Hadházy Ákos