Hadházy: Halála után egy nappal gyógyultnak nyilvánítottak egy férfit

Hadházy: Halála után egy nappal gyógyultnak nyilvánítottak egy férfit

Hadházy Ákos a szekszárdi Covid mintavételi pontnál (Fotó: Hadházy Ákos Facebook-oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Mélyen megrendült család küldte ezeket a megdöbbentő dokumentumokat. Az édesapjuk néhány napja a koronavírus áldozataként meghalt. A halála utáni napon azonban a kormányhivatal gyógyultnak nyilvánított és feloldott a karantén alól, amiről hivatalos papírt is küldött a családnak – számolt be Facebook-oldalán az esetről Hadházy Ákos.

A 2022-es választásokon a magát a Momentum színeiben megméretni kívánó országgyűlési képviselő az esetről – az adatokat kitakarva, az érintett család engedélyével – a dokumentumokat is megosztotta. Az ügyet kommentálva Hadházy megjegyezte: „Csak remélni lehet, hogy az ilyen mélyen kegyeletsértő eljárás egyedi adminisztrációs hiba eredménye, de mégis, megdöbbentő példája ez annak a káosznak, amit a tíz év alatt szétvert államigazgatásra és járványvédelemre zúduló pandémia okoz.”

A független képviselő arról is írt: „Az elmúlt évben sajnos sok tucat olyan jelzést kaptam, amikor a karantént elrendelő határozat csak a pozitív teszt után 10-12 nappal érkezett meg a fertőzötthöz, volt, akinél a feloldásról szóló határozattal egy időben. Ezek többsége akkor történt, amikor a jelenleginél sokkal kisebb volt a hivatalos esetszám.”

A honatya szerint szétvert egészségügy mellett a szétvert államigazgatás miatt is ilyen súlyos most a helyzet. Bejegyzése végén Hadházy arra kért mindenkit, hogy vigyázzon magára, és aki teheti, maradjon otthon, a többiek pedig tartsák be szigorúan a szabályokat. „Az oltások megoldást fognak hozni, de hogy mikor, az függ a bevizsgált nyugati vakcinák oltásának ütemétől és a még nem kielégítően vizsgált keleti vakcinák hatékonyságától” – zárta sorait az országgyűlési képviselő.