Hadházy szerint a NAV vizsgálja a közszolgálati egyetem uniós projektjeit, az NKE „visszautasítja a rágalmakat”

Hadházy szerint a NAV vizsgálja a közszolgálati egyetem uniós projektjeit, az NKE „visszautasítja a rágalmakat”

Nemzeti Közszolgálati Egyetem (Fotó: Wikipedia)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) szerint fennáll a különösen nagy értékben elkövetett, üzletszerűen vagy bűnszövetségben elkövetett költségvetési csalás gyanúja a Nemzeti Közszolgálati Egyetem sok milliárdos EU-s projektjeinél – írja Facebook-bejegyzésében Hadházy Ákos. A független országgyűlési képviselő megosztotta az ezzel kapcsolatban kapott levelet is.

A politikus emlékeztet, hogy az uniós vizsgálat eredményei alapján tett korábban bejelentést Polt Péter legfőbb ügyésznél, aki kénytelen volt továbbítani azt a NAV-hoz. Polt Péter tájékoztatása szerint akkor nyomozás-kiegészítést rendeltek el. Mostani levelükben már ők is költségvetési csalás gyanúról beszélnek, és mivel nagyon nagy értékben és nyilvánvalóan szervezetten ment a csalás, a NAV Bűnügyi Főigazgatósága Központi Nyomozó Főosztályához tették át az ügyet.

A képviselő szerint ez egyrészt jó hír, majd megjegyzi, másrészt viszont nem jelent sokat: az Öveges-program nyilvánvaló csalásainál 7 éve nyomozgat a NAV. Hadházy szerint az időhúzás egyik trükkje, hogy egyik helyről a másikra rakosgatják át az aktákat.

Frissítés:

A Nemzeti Közszolgálati Egyetem „visszautasítja a rágalmakat”, amelyeket Hadházy Ákos fogalmazott meg a Facebookon, miszerint a NAV különösen nagy értékben, üzletszerűen vagy bűnszövetségben elkövetett költségvetési csalás gyanúja miatt nyomoz az egyetem sokmilliárdos EU-s projektjeinél.

Az egyetem azt írja, „visszautasít minden olyan politikai motívumú hamis híresztelést, amely az NKE jó hírnevét törekszik csorbítani”. Mint hozzáteszik, az egyetem már az alapítása óta jelentős EU-s projekteket vezet a közszolgálat-fejlesztés területén. 2016-tól az unió 23,5 milliárd forinttal támogatta a NKE képzési és kutatási kapacitásainak építését, „ezen keresztül pedig a magyar közigazgatás tisztviselői állományának és tudásbázisainak fejlesztését. Azokat a feladatokat, amelyeket az EU Bizottság auditja nem kívánt támogatni, az egyetem vagy nem valósította meg, vagy az egyetem saját költségvetéséből finanszírozta. Az EU által nyújtott 23,5 Milliárd Ft-os támogatás a magyar közszférát és a nemzetgazdaságot támogatta”.