Szájer József már nem címzetes egyetemi tanár a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen

Szájer József már nem címzetes egyetemi tanár a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen

Szájer József reagál Trócsányi László bizottsági meghallgatására (Fotó: Arató László / Magyar Hang)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Szájer József már nem szerepel a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen (NKE) címzetes egyetemi tanárjai között – vette észre az Mfor.

Mint megírtuk, a Fidesz-alapító Szájer József tavaly november végén vett részt egy illegális (a koronavírus elleni korlátozásokat sértő) brüsszeli szexorgián, ahonnan a rendőrség kiérkezésekor az ereszcsatornán próbált menekülni, de ez nem sikerült, a táskájában pedig kábítószert találtak. Ezután lemondott európai parlamenti képviselői mandátumáról és a pártjából is kilépett.

Szájer több címétől is kénytelen volt megválni, január elején pedig lemondott a diplomata-útleveléről. A botrány ellenére azonban Szájer neve egészen mostanáig szerepelt az NKE címzetes egyetemi tanárai között, mások mellett Navracsics Tibor volt uniós biztos, Nógrádi György biztonságpolitikai szakértő, Vukovich Gabriella, a Központi Statisztikai Hivatal elnöke és Szemerkényi Réka volt washingtoni magyar nagykövet társaságában. A friss listán azonban már nem találni a nevét, vagyis ez alapján Szájer már nem címzetes egyetemi tanára az NKE-nek – írja a portál.

Az intézmény szenátusa korábban azzal indokolta a Szájerről szóló személyi döntés elhalasztását, hogy online ülésen nem hozhatnak ilyen kérdésekben határozatot. Ám ezek szerint a szenátus mégis vissza tudta vonni a kinevezését, bár a járványhelyzet még tart, ezért a portál kérdésesnek tartja, hogy milyen formában került sor arra a testületi ülésre, ahol ez a döntés megszületett.

Az egyetem honlapján elérhető a szenátus januári ülésének napirendje, a listán azonban nincs olyan napirendi pont, amelyet Szájerről lehetne összefüggésbe hozni.