Hadházy: Szomorú, hogy az MSZP is részt vesz a parlamenti nyitó ülésen

Hadházy: Szomorú, hogy az MSZP is részt vesz a parlamenti nyitó ülésen

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Sajnos az LMP után az MSZP is bejelentette, hogy részt vesz az elcsalt választás után megalakuló „parlament” nyitó ülésén – írja Facebook-oldalán Hadházy Ákos, a Momentum leendő képviselője.

Aztán arról ír a politikus, hogy még szomorúbb, hogy először Kocsis Máté, majd Hollik István zsarolta meg a képviselőket. Előbbi azt sejtette, hogy aki nem megy el, annak Kövér László majd később sem engedi meg, vagy csak sokkal később engedi meg, hogy letegye az esküt (és felvegye a fizetést). Ezt Hadházy blöffnek nevezte.

Hollik Istvánnak pedig azt vetette a szemére, hogy azzal fenyegetőzött, hogy csak az kaphat bizottsági tisztséget, aki részt vesz az alakuló ülésen.

– Tegyük még egyszer világossá, hogy az alakuló üléstől távolmaradás miért fontos szimbolikus cselekedet – hívta fel a figyelmet a politikus. Magyarázata szerint az alakuló ülésen kétszer is – vita nélkül – szavaz a parlament arról, hogy a választáson minden a legnagyobb rendben volt.

Végül hozzátette, a nyitó ülésről való távolmaradás csak sovány gesztus, igazából arra lenne szükség, hogy a milliós extra fizetéssel járó díszpozíciókat ne vegyék fel a képviselők és csak a legfontosabb alkalmakkor szólaljanak meg a parlamentben. Arra is felhívta a figyelmet, ezek a zsarolások amúgy jól mutatják, hogy a Fideszt mennyire zavarja, ha lesznek képviselők, akik nem játsszák el nekik a demokráciát.