Három feljelentés is született, miután Szarka Gábor nem jutott be az SZFE-re

Három feljelentés is született, miután Szarka Gábor nem jutott be az SZFE-re

Szarka Gábor újonnan kinevezett kancellár a Színház- és Filmművészeti egyetem elé sorfalat álló hallgatók előtt 2020. október 8-án (Fotó: Független Szabad Egyetem)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Rendőrségi ügy lett abból, hogy a Színház- és Filmművészeti Egyetem (SZFE) hallgatói nem engedték be az egyetem Vas utcai épületébe Szarka Gábort, az egyetem frissen kinevezett kancellárját – írja a 24.hu. Közlésük szerint megkeresték az ügyben a  Budapesti Rendőr-főkapitányságot (BRFK), akik azt válaszolták: három magánszemély tett feljelentést személyi szabadság megsértése és más bűncselekmények gyanúja miatt azért, amiért a kancellárt nem engedték be az egyetem épületébe. A BRFK mindhárom esetben feljelentéskiegészítést rendelt el.

A rendőrség a lap megkeresésére azt is közölte, hogy egy magánszemély további másik négy esetben is bejelentést tett gyülekezési joggal való visszaélés miatt, ezeket pedig szabálysértési feljelentésként értékelték. Ugyanakkor a négy feljelentésből kettőt elutasítottak, kettő elbírálása viszont még folyamatban van.

Az SZFE hallgatói egyébként hétfőn több mint két tucat neves színművész társaságában az innovációs minisztérium előtt tiltakoztak az egyetem átalakítása miatt, erre a tárca úgy reagált: az ügy szakmai vita.