Hatvanöttel nőtt az ismert fertőzöttek száma Magyarországon, két újabb elhunyt

Hatvanöttel nőtt az ismert fertőzöttek száma Magyarországon, két újabb elhunyt

Orvosok és ápolók egy koronavírussal fertőzött beteget látnak el Országos Korányi Pulmonológiai Intézetben kialakított izolációs teremben 2020. március 25-én.(Fotó: MTI/Balogh Zoltán)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Újabb 65 beazonosított fertőzőttel nőtt a magyarországi koronavírus betegek száma, így a kormányzati tájékoztatási honlap szerint hivatalosan már 408-an kapták el az új kort. A téjékoztatásból az is kiderül, hogy két újabb áldozatot szedett a járvány, mint írják, két idős, alapbetegségekkel küzdő beteg is meghalt. Velük együtt így 13-ra emelkedett az igazoltak koronavírusban elhunyt személyek száma Magyarországon.

A honlap szerint egyébként vasárnap reggel hivatalosan 71 fő van karantéban, 34-en kigyógyultak a kórból, míg 12 148 tesztet végeztek el eddig.

A hazánkban beazonosított új koronavírus-fertőzöttek közül 10 iráni, 2 brit, egy kazah, egy vietnámi és 394 magyar állampolgár.

Katonák is ellenőrzik a kijárási korlátozás betartását | Magyar Hang

Emlékeztettek arra is, hogy a veszélyhelyzet kihirdetése óta a Magyar Honvédség több, a rendőrség munkáját és a civil társadalmat támogató feladatot lát el.

Mint a tájékoztatási honlapon megjegyzik: „A csoportos megbetegedések szakaszában vagyunk, amikor közösségben, személyes érintkezések útján terjed a fertőzés. Magyarországon is már bárhol és bárkiben jelen lehet a vírus. A beazonosított koronavírus-fertőzötteknél jóval nagyobb a tényleges vírushordozók száma, akik fertőzhetnek. A tömeges fertőzés lelassításához nagyon fontos, hogy az idősek, a diákok, a külföldről hazatérők, és aki teheti, az maradjon otthon, továbbá mindenki tartsa be az ajánlásokat és a kijárási korlátozásokat.”