Házomlás: a Budapesti Operettszínház egyik táncművésze sérült meg súlyosan

Házomlás: a Budapesti Operettszínház egyik táncművésze sérült meg súlyosan

Összeroncsolódott személyautó a VI. kerületi Aradi és a Jókai utca kereszteződésében található ötszintes épületnél, ahol homlokzati fal és tetőszerkezeti elemek dőltek az utcára és parkoló autókra 2022. június 27-én (Fotó: MTI/Mihádák Zoltán)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Súlyosan megsérült a terézvárosi házomlásban a Budapesti Operettszínház egyik táncművésze, aki éppen munkahelyére tartott – közölte a teátrum hétfőn az MTI-vel.

A kommüniké szerint munkatársuk most kórházi, baleseti ellátásban részesül. Az operettszínház vezetése és társulata támogatásáról biztosítja sérült társulati tagját és családját – írták.

Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője az M1 műsorában korábban arról számolt be, hogy a mentők négy sérültet láttak el a VI. kerületi házomlás helyszínén, egy nőt koponya- és gerincsérüléssel vittek kórházba.

Hat mentőegységet riasztottak a helyszínre, a mentők négy sérültet láttak el. A legsúlyosabb sérült egy fiatal nő, aki koponyasérülést, gerincsérülést, belső sérüléseket szenvedett. Őt gyors ellátásban részesítették a mentők és azonnal baleseti osztályra vitték – közölte. Három sérült zúzódások, sebek miatt szorul segítségre, őket is baleseti osztályra vitték – mondta a mentőszolgálat szóvivője.

A házomlásban érintett épület húsz lakója kérte az elhelyezését az önkormányzattól –közölte a terezvaros.hu hétfőn délután. Azt írták, Soproni Tamás polgármester intézkedése értelmében azok a családok, akik igénylik, szállást kaphatnak az önkormányzat költségén. Az önkormányzat két szállodában foglalt le a számukra szobákat. Eddig húsz lakó nem tudta az átmeneti lakhatást rokonoknál, vagy más módon megoldani.

Hétfő délelőtt a Jókai utca 1. szám alatti épület beépítés alatt álló tetőterének egy része az utcára omlott.

A hvg.hu úgy tudja, az operettszínház két munkatársa is jelen volt az omlásnál, egy nő és egy férfi épp a járdán állt, amikor leomlott a Jókai utcai ház tetőszerkezete. Az Operettszínház egyébként a Jókai utca közvetlen közelében van, még kijárata is van a Jókaival merőleges Mozsár utcára.