Hétre emelkedett a magyarországi koronavírusos betegek száma

Hétre emelkedett a magyarországi koronavírusos betegek száma

A koronavírus (Forrás: NIAID/NIH)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A Szent László Kórházban járványügyi zárlat alatt álló egyik iráni diáknál és egy magyar nőnél diagnosztizálták a fertőzést új koronavírus-fertőzést (COVID-19) a tegnapi esti eredmények szerint. A Koronavirus.gov.hu tájékoztatóoldalon vasárnap reggel nyolc óra előtt megjelent hír szerint mindketten a már korábban új koronavírus pozitív betegekhez kapcsolódó járványügyi kontaktkutatás során kerültek a népegészségügyi hatóság látókörébe. Velük együtt hazánkban hét új koronavírus-fertőzöttet tartanak nyilván, közülük négy iráni, egy brit, és két magyar állampolgár.

A hatodik fertőzött egy 22 éves iráni férfi, a SE Egészségtudományi Kar hallgatója, aki a Magyarországon elsőként diagnosztizált iráni gyógyszerészhallgatóval együtt egy születésnapi partin vett részt február 28-án. Az ő esetében már az első laboratóriumi vizsgálat pozitívnak bizonyult.

16 millió embert helyeztek vesztegzár alá Észak-Olaszországban | Magyar Hang

A koronavírus visszaszorítása érdekében 16 millió embert helyeznek karanténba Olaszországban. Bezárják többek közt az edzőtermeket, az uszodákat, a múzeumokat és a síkközpontokat, elhalasztják a karantén idejére tervezett temetéseket és esküvőket - írja a BBC. Európában Olaszország a koronavírussal leginkább fertőzött ország, az újabb megbetegedések száma tovább emelkedett szombaton is.

A hetedik beteg annak a brit férfinak az 59 éves magyar felesége, aki Milánóban fertőződött meg és jelenleg a debreceni Kenézy Gyula Kórházban részesül kórházi ellátásban. A nőbetegnél csak a 2. laboratóriumi vizsgálat igazolta az új koronavírus okozta fertőzést.

Az országos tiszti főorvos által kiadott eljárásrendnek megfelelően az ő esetükben is haladéktalanul megkezdődik a járványügyi vizsgálat és kontaktkutatás. A népegészségügyi hatóság kikérdezi őket is, ahogy minden egyes fertőzöttet, hogy az elmúlt két hétben hol és kikkel álltak szoros kapcsolatban. Összesen tehát eddig két magyar új koronavírus-fertőzöttről tudunk: egy 70 éves, idős, beteg férfiről és a brit beteg magyar feleségéről.

Címkék: koronavírus