Hodász András: Le kell állnunk a Papifranko oldalak szerkesztésével

Hodász András: Le kell állnunk a Papifranko oldalak szerkesztésével

Hodász András (Fotó: Halász Nóra/Magyar Hang)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

„Kedves mindenki! Úgy hozta az élet, hogy le kell állnunk a Papifranko oldalak (Insta, YouTube) szerkesztésével. Köszönjük, hogy velünk voltatok, reméljük egyszer még találkozunk! Az eddigi tartalmakat nem töröljük” – ez a poszt jelent meg a Papifranko Instagram-oldalon, Hodász András atya mémoldalán csütörtök este.

Ugyanezt személyes Instagram-oldalán is leírta, kiegészítve két társának mondott köszönetnyilvánítással. Kicsivel korábban egy másik Insta-storyt is megjelentetett itt: „Jézus sokat vitatkozott, sokszor megvédte magát. Az utolsó perben csendben maradt, és végül olyanért ítélték el, amit el sem követett” – írta.

Az Angyalföldön szolgáló plébános február végén törölte magát a Facebookról (személyes profilját és a Papifrankó Facebook-oldalt is), azonban akkor azt közölte, hogy az Instagram- és Youtube-profiljai maradnak. Most azonban ezeket is leállította.

Indoklást akkor és most sem fűzött a lépéshez. Lukácsi Katalin azonban a Facebook-oldalán még csütörtök este a következő szöveggel számolt be a Papifranko leállásáról: „Akik követjük Hodász András Insta oldalát láttuk, hogy tegnap a Prímási Palotában járt. Olvashattuk Insta story-ját, amely arra engedett következtetni, hogy megrázó »beszélgetésben« volt része a Főtisztelendő Bíboros Úrral. Ma pedig András atya leállította a sikeresen evangelizáló Insta és YouTube oldalát, a Papifrankót.”

Hodász András ellen az utóbbi hetekben kormánypárti támadás indult, miután részt vett az Index melletti tüntetésen. Nyílt levél jelent meg a Magyar Hírlapban, Egy pap a Momentum gyékényén, nyílt levél Hodász Andrásnak címmel, Kiss Antal teológus aláírásával.

Azonban mint azt Reichert János a Magyar Hangban megírta, Kiss Antal nem egy egyszerű teológus, évtizedek óta pártpolitikával foglalkozik, a Fidesz és a KDNP belső köreihez tartozik, fizetett állásokban, munkaviszonyban politizál.

Hodász András a cikkre Instagramon reagált, mint írta, soha nem volt, és nem is lesz egyetlen pártnak sem tagja. Magánemberként van politikai véleménye, de sosem fog egyik vagy másik párt mellett kampányolni, ahogy eddig sem tette.