Idén a politikusok is másképp karácsonyoznak

Idén a politikusok is másképp karácsonyoznak

Karácsony Gergely adventi gyertyát gyújt meg 2020 decemberében (Fotó: Karácsony Gergely / Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Az egész világot megbénította 2020-ban a koronavírus-járvány, és ez sajnos az idei karácsonyra is hatással lesz. De vajon hogyan fognak ünnepelni a magyar politikusok, és hogyan kapcsolódnak ki? A Magyar Hang körbekérdezett a pártok képviselői, illetve a függetlenek között.

Lapunknak kivétel nélkül minden politikus arról írt, hogy idén szűkebb körben fognak ünnepelni. „A rokonlátogatás a szokásos formájában biztosan elmarad, talán egy-egy maszkos séta még szóba jöhet” – reagált a kérdésre Karácsony Gergely főpolgármester, a Párbeszéd társelnöke. Hasonló választ kaptunk a KDNP-s Hollik Istvántól, aki egyben a Fidesz kommunikációs igazgatója is. Mint írta, „szüleinkkel, nagyszüleinkkel és a többi családtaggal abban maradtunk, hogy maszkviselés mellett szabadtéren, a kertben jövünk össze rövid időre, hogy legalább karácsony alkalmából láthassuk egymást”.

(...)

– Sok minden más lesz, mint a megszokott ünnepi rendünk – már az advent is más, úgyhogy már most is kőkeményen alkalmazkodunk a helyzethez nap mint nap. A vallási szertartásokon most is online veszünk részt, ez így is marad, és szűk családi körben vagyunk, illetve leszünk ötösben – válaszolta Szél Bernadett független országgyűlési képviselő. Hozzátette: az adventi időszak alatt is otthon, ötösben énekelnek és imádkoznak esténként, és december 24-én is így lesznek együtt.

(...)

És hogy mivel töltik majd szabad idejüket a politikusok az ünnepek alatt? Hollik István és Szél Bernadett is tervez egyebek mellett családi kirándulást, akárcsak Hadházy Ákos és Jakab Péter. A Jobbik elnöke az úti célról úgy fogalmazott: „Mivel Miskolcon a Bükk lábánál lakom, a családi szabadidős tevékenység a Bükkbe fog vezetni, emellett az ilyenkor elmaradhatatlan társasjátékozásra is jut majd idő a gyerekekkel.”

De vajon melyik két párt vezető politikusa volt, aki egymástól függetlenül ugyanazt a sorozatot ajánlotta? Milyen könyveket fognak forgatni a politikusok? Ki az, aki télen is szeret biciklizni?

Ezek is kiderülnek a Magyar Hang december 18-án megjelent karácsonyi dupla számából.

Hetilapunkat megvásárolhatja az újságárusoknál, valamint elektronikus formában! És hogy mit talál még a 2020/51-52. számban? Itt megnézheti!