Így fest Ferenc pápa szombati programja

Így fest Ferenc pápa szombati programja

Ferenc pápa a Szent Jobbot tekinti meg a püspökökkel, papokkal, diakónusokkal, szerzetesekkel, papnövendékekkel és lelkipásztori munkatársakkal rendezett találkozóján a Szent István-bazilikában 2023. április 28-án (Fotó: MTI/Balogh Zoltán)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Szombat délelőtt vak gyerekekkel, majd menekültekkel, hajléktalanokkal, szegényekkel, délután pedig fiatalokkal találkozik Ferenc pápa magyarországi apostoli látogatása második napján.

Ferenc pápa szombat reggel magánlátogatást tesz a vak gyerekeket gondozó Boldog Batthyány-Strattmann László Otthonban. Az egyházfő ezt követően a budapesti Rózsák terén található Árpád-házi Szent Erzsébet-templomban szegényekkel és menekültekkel találkozik, majd átmegy a szintén a téren lévő Istenszülő oltalma-templomba a görögkatolikus közösséghez. Szombat délután a Papp László Budapest Sportarénában fiatalokkal találkozik. A tervek szerint Ferenc pápa golfkocsival jár majd körbe a fiatalok között. Az egyházfő este magántalálkozón fogadja a magyarországi jezsuita közösséget szálláshelyén, az Apostoli Nunciatúrán – olvasható az MTI-ben.

A BBC azt írta, a pápa nem egyszerűen menekültekkel találkozik majd Magyarországon, hanem a pápa Magyarországon, hanem ukrajnai, afganisztáni, szudáni, iráni, iraki és pakisztáni menekültekkel. A lap szerint találkozni fog Abouzar Soltanival is, azzal az iráni férfival, aki 18 hónapot volt a röszkei tranzitzónában fogva tartva.

A pápa pénteken állami vezetőkkel találkozott, majd az egyház képviselőivel.