Így fog kinézni a filctollal áthúzott előválasztási szavazólap

Így fog kinézni a filctollal áthúzott előválasztási szavazólap

Forrás: Előválasztás 2021/Facebook

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Minthogy Karácsony Gergely pénteken bejelentette visszalépését az ellenzéki előválasztás miniszterelnök-jelölti versenyéből, a vasárnap kezdődő második fordulóban már csak két jelöltre lehet szavazni: Dobrev Klárára és Márki-Zay Péterre.

Csakhogy az Országos Előválasztási Bizottság már korábban elküldte a nyomdába a második forduló szavazólapjait, és arra már sem idő, sem kapacitás nincs (illetve jelentős pluszköltségeket okozna), hogy újranyomtassák a lapokat, immár csak két névvel.

 

Ezért a szavazólapokon filctollal lesz áthúzva Karácsony Gergely neve. Az egyértelműség kedvéért a választási bizottság a Facebook-oldalán tette közzé, hogy hogyan javasolja áthúzni Karácsony Gergely nevét.

Mint írják, a Karácsony Gergely neve melletti, ikszelésre szolgáló kört ki kell satírozni, és az alsó sort átlós vonallal kell áthúzni. Felhívják a figyelmet, hogy a szavazóbiztosok csak áthúzott szavazólapot adhatnak át a választóknak. A szavazólapon semmilyen más változtatást nem szabad tenni.

Címkék: előválasztás