Itt a Gyurcsány-film plakátja

Itt a Gyurcsány-film plakátja

Az ElkXrtuk című film plakátja

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Bemutatták az Elkxrtuk című, az őszödi beszéd kiszivárgásáról és azt azt követő zavargásokról szóló, Gyurcsány Ferencre fókuszáló film plakátját szerdán a film Facebook-oldalán. A bemutató idejét is közölték, az október 21-én lesz.

Májusban több szerkesztőségnek motoros futár vitte el a film előzetesét, amelynek Kálomista Gábor a producere. A film kapcsán Kálomista Gábor azt mondta az Indexnek akkor, „ez egy valós alapokra épülő politikai krimi lesz”. – Van egy ember, aki felesküdött arra, hogy a Magyar Köztársaság érdekeit képviseli, de úgy szerzi meg a hatalmat, hogy másfél éven át hazudik, adatokat hamisít. A filmtől független magánvéleményem, hogy nem értem, mit keres ez az ember még mindig a magyar közéletben. Egy miniszterelnök, aki rálövet a saját állampolgáraira, járókelőket veret meg kardlappal, és még hosszan sorolhatnám mindazt, amit a demokráciáért tett – mondta. – Ha Gyurcsány Ferenc jó hírnév megrontása miatt perel, örömmel megyek vele bármilyen bíróság elé. Ha bárki pert indítana, szívesen állok elé, mindent tudok bizonyítani, ha kell – tette hozzá az interjú egy későbbi pontján. Azt nem tudta megmondani, hogy mennyibe kerül a film elkészítése, de szerinte „magyar szinten középkategóriásnak számít”.

Később a Magyar Nemzet néven megjelenő napilapnak arról beszélt, hogy ő teljesen a produkció hatása alatt van, visszanézve azt egy iszonyú jó filmnek gondolja. – Nemcsak a története érdekes és bizarr, de a filmkészítés módja is hatásos – mondta. Kálomista szerint annak is érdekes lesz az alkotás, aki ott volt a 2006-os események idején, mert kiderül, miként látja az eseményeket egy filmes alkotó. Aki amúgy a Magyarországon és világszerte is ismeretlen Keith English.

A producer meg akarja szólítani a fiatalokat is, miután elsősorban ők járnak mozikba. Úgy látja, biztosan lesz, aki ideológiai okokból támadja a filmet, és olyan is lesz, aki ezért védi. Viszont úgy érzi, nem hagyhatunk elvarratlan szálakat, ha le akarjuk zárni a múltat, és azt akarjuk, hogy a jövő elkezdődjön.

 
 

 

Címkék: Gyurcsány Ferenc