Jakab Péter: A Fidesz megtagadott mindent, amit Szent István képviselt

Jakab Péter: A Fidesz megtagadott mindent, amit Szent István képviselt

Jakab Péter, a Jobbik elnöke a 2021. augusztus 20-ai beszédében (Forrás: Jakab Péter Facebook-oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Összefogásban gyökerező, új államalapítás szükségességéről beszélt a Jobbik elnöke augusztus 20-ai, Facebookon megosztott beszédében. „Ha Szent István kikerülne a Fidesz óriásplakátjaira, vajon milyen hangulatjelet tenne mellé a kormány? Merthogy a Fidesz megtagadott mindent, amit István képviselt” – vezeti fel videóját Jakab Péter.

– A Budai vár mai ura megtagadott mindent, amit Szent István képviselt – közölte az ellenzéki miniszterelnök-jelöltek előválasztásán induló politikus. Jakab szerint a „király ezer éve a Nyugatot és Európát választotta, »államot alapított, és nem alapítványokat, egyházat szervezett, és nem maffiát«”.

– Az ellenzéki politikusok összefogásával mára megszületett az „új nemzeti egység” – mondta az MTI által is idézett Jakab Péter. „Konzervatívak és liberálisok, jobboldaliak és baloldaliak, vidékiek és fővárosiak együtt küzdünk azért, hogy ez az ország a szegénység és a félelem útjáról végre rátaláljon a szabadság és a jólét útjára” – fogalmazott.

A Jobbik elnöke ismét ígéretet tett arra, hogy kormányra kerülésük esetén Magyarország csatlakozik az Európai Ügyészséghez, és új korrupcióellenes hivatalt hoznak létre. „Bűn többé nem maradhat büntetlenül, 2022-től ez az új nemzeti minimum” – jelentette ki Jakab Péter.