Jakab Péter bejelentette: „Kövér elvtárs” közel 10 millióra büntette a ficsúrozásért

Jakab Péter bejelentette: „Kövér elvtárs” közel 10 millióra büntette a ficsúrozásért

Az Országgyûlés Sajtóirodája által közreadott képen Kövér László, az Országgyûlés elnöke online megbeszélést folytat Jüri Ratas észt házelnökkel az Országházban 2021. május 18-án (Fotó: MTI/Az Országgyûlés Sajtóirodája/Pólya-Petõ Dávid)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

– Megjött Kövér elvtárs levele. Most már tudjuk, mennyit ér az a szó, hogy ficsúr, ha fideszesre mondják. Tessék megkapaszkodni. Közel 10 milliót – jelentette be Jakab Péter Jobbik-elnök, a párt miniszterelnök jelöltje péntekena Kövér László házelnöktől kapott büntetése mértékét.

Mint a politikus felidézte, hétfőn napirend előtt nevezte ficsúrnak azokat a fideszes képviselőket a parlamentben, „akik közpénzből, a ti pénzetekből rázzák a rongyot. Igen, Kövér Lászlót is így neveztem, miután 135 millióért vett a ti pénzetekből 8 szőnyeget a Parlamentbe a válság alatt. 9,6 millió forint büntetést kaptam érte. Egy szóért.”

– Nem azt mondtam, hogy csicskák, nem azt, hogy moslékok, nem azt, hogy büdös bunkók, nem azt, hogy hazaárulók. Ezeket ők mondták. Ingyen. A ficsúr szót én mondtam. És igazat mondtam. Ma 10 milliót ér az igaz szó. Csak emlékeztetőül: a fideszes Kaleta-féle pedofília fél milliót. A szólás szabadsága, a vélemény szabadsága meg 20-szor súlyosabb bűn a Fidesz szemében, mint a gyermekpornográfia. Itt tartunk ma, az úgynevezett rendszerváltás után 32 évvel. Ezért is kell jövőre elsöpörni Európa szégyeneit. El is fogjuk – ígérte.

Eddig a parlamenti büntetés rekordere a párbeszédes Tordai Bence volt, őt 8,2 millió forintra büntették.