Jakab Péter hiába fellebbezett, marad a 9,6 milliós büntetése

Jakab Péter hiába fellebbezett, marad a 9,6 milliós büntetése

Jakab Péter, a Jobbik frakcióvezetője az Országgyűlés plenáris ülésén 2020. december 14-én (Fotó: MTI/Illyés Tibor)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

[et_pb_section admin_label="section"]

[et_pb_row admin_label="row"]

[et_pb_column type="4_4"][et_pb_text admin_label="Text"]

Nem kapott többségi támogatást az országgyűlés mentelmi bizottságának szerdai ülésén Jakab Péter (Jobbik) fellebbezése a rá kirótt 9,6 millió forintos házelnöki büntetés ellen.

Ennyit közölt az ülést követően újságírókkal Hargitai János (KDNP), a bizottság elnöke, aki a részletekkel kapcsolatos kérdéseket arra hivatkozva hárította el, hogy zárt ülésen tárgyalták ezt a napirendi pontot.

Alig tízperces meghallgatását követően, a döntés ismertté válása előtt arról beszélt újságíróknak Jakab Péter, a Jobbik elnöke, frakcióvezetője: színtisztán politikai döntés születik ügyében, hiszen fideszes képviselők semmilyen szankciót nem kaptak a „csicska”, a „csürhe”, a „zsúrpubi” vagy a „büdös bunkó” kifejezésért.

Kértem, hogy állítsák össze a tiltott szavak jegyzékét, hogy mely kifejezésekért jár büntetés, így 32 évvel a rendszerváltás után – tette hozzá a politikus, aki irodalminak nevezte az általa a fideszes képviselőkre használt „ficsúr” szót.

A kihallgatásom véget ért. Az ítélethírdetésről kiküldtek, a Mentelmi bizottság fideszes elnöke azonban világossá tette: marad a Kövér által kiszabott 10 milliós büntetés. Hogy miért? Mert Kövér azt mondta – mondta Facebook-videójában Jakab Péter.

[/et_pb_text][/et_pb_column]

[/et_pb_row]

[/et_pb_section]