Jakab Péter kétharmados ellenzéki győzelmen sem lepődne meg

Jakab Péter kétharmados ellenzéki győzelmen sem lepődne meg

Jakab Péter (Fotó: Farkas Norbert/Magyar Hang)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

– Látva a jelenlegi kormány arroganciáját, nemtörődömségét, féktelen pénzéhségét, nem lepődnék meg azon sem, ha az ellenzék kétharmados felhatalmazást kapna a választóktól – ezt mondta Jakab Péter az Alfahírnek adott interjújában.

A Jobbik elnöke a sokszor ígért elszámoltatás kapcsán beszélt erről, hiszen ha a Fidesz veszítene is 2022-ben, az emberei maradnának kulcspozíciókban. Itt leggyakrabban Polt Péter legfőbb ügyészt szokás emlegetni, őt kétharmad hiányában nem lehet elmozdítani posztjáról. – Ha csak egyszerű többségünk lesz, akkor addig faragjuk a jogot, míg igazság nem lesz belőle. A kreativitást nem a hatalom, hanem a nép szolgálatába fogjuk állítani – mondta a pártelnök.

Jakab Péter szavai szerint úgy tudtak igent mondani az ellenzékkel közös listára, hogy a Jobbiknak semmit sem kellett feladnia az értékrendjéből. – Sikerült kimondatnunk, hogy az új kormány nemcsak az Orbán-rendszerrel számol le, de képes lesz szembenézni az elmúlt 30 év hibáival is. Ez a valódi korszakváltás garanciája – mondta.

A Jobbik elnöke arra nem válaszolt, hogy elindulna-e a miniszterelnök-jelölti előválasztáson. Arra, hogy mi történik, ha Dobrev Klára lesz a befutó és ezzel az ellenzék kormányfő-jelöltje, a pártelnök úgy válaszolt: az előválasztásnál nincsenek apróbetűs részek, aki nyer, azt kell támogatni. Annyit tett még hozzá, hogy bízik a választók bölcsességében.

A 2022-es választás kapcsán egyébként már tett egy ígéret a frakciótársainak: „győzelem vagy halál”. Utóbbihoz azonban ennél bővebb magyarázatot nem fűzött.