Jámbor András a Völner-ügyről: Ezt nem vitte végig a nyomozóhatóság

Jámbor András a Völner-ügyről: Ezt nem vitte végig a nyomozóhatóság

Jámbor András (Fotó: Végh László/Magyar Hang)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Teljesen egyértelmű, hogy nem vitte végig a nyomozóhatóság ezt az ügyet – fogalmazott lapunknak Jámbor András, aki másokkal együtt megjelent a Völner-Schadl-ügy előkészítő ülésén. A Párbeszéd parlamenti képviselője hozzátette, eddig is voltak erről sejtéseik a kiszivárgott lehallgatási jegyzőkönyvek, tanúvallomások, nyomozati anyagok alapján. Példaként említette a Tóni név többszöri felbukkanását, Kubatov Gábor megnevezését, vagy amikor Völner Pál és Schadl György arról beszéltek, lehetnek még politikusok érintettek.

Jámbor a csütörtöki fejlemények közül kiemelte, hogy Völner Pál ügyvédje kezdeményezte többek között Varga Judit miniszter és Vízkelety Mariann igazságügyi kapcsolatokért felelős korábbi államtitkár meghallgatását. Ez ugyanis nem történt meg eddig, Jámbor szerint „mintha a politikai szálakat a nyomozóhatóság nem fejtené fel teljesen”. Továbbá azt az információt is kiemelte, hogy a lehetséges két és fél év helyett a nyomozás rövidebb ideig, egy évig zajlott.

Mit jelent, hogy kezdeményezték Varga vagy épp Vízkelety meghallgatását? Végül csak nehezebb helyzetbe kerülhetnek jelenlegi kormánytagok is? Jámbor úgy értelmezte a lépést, azért akarják őket meghallgattatni, hogy tisztázzák, Völner nem követhette el a cselekményeket. Nem pedig azért, hogy valami terhelőt mondanak magukra, esetleg belekeveredjenek az ügybe.

Völner és Schadl csütörtöki meghallgatásáról itt írtunk korábban.