Jöhet a munkahelyvédelmi bértámogatás harmadik verziója

Jöhet a munkahelyvédelmi bértámogatás harmadik verziója

Budapest, 2019. október 1. György László, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) gazdaságstratégiáért és szabályozásért felelős államtitkára beszédet mond a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK), a minisztérium és a SEED Kisvállalkozás-fejlesztési Alapítvány Országos Vállalkozói Mentorprogramjának közép-magyarországi nyitórendezvényén Budapesten, a Mercure szállóban 2019. október 1-jén. MTI/Kovács Attila

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A Portfólió és a Magyar Gépjárműipari Egyesület közös online konferenciáján tett említést az Innovációs és Technológiai Minisztérium államtitkára, György László a munkahelyvédelmi bértámogatás harmadik verziójáról.

A politikus a Portfolio cikke szerint beszélt a vállalkozások számára már elérhető mentőcsomagról is, kifejtve, hogy annak arányosnak kell lennie, miután azok pénzét költik, akiknek segíteni szeretnének. Szerinte az első fázisban a gyors levegőhöz jutás volt a fő szempont, most pedig a második fázisban járunk, amikor a munkahelyteremtésnek is előtérbe kell kerülnie. A harmadik fázis céljaként a kiemelt iparágak, mint a turizmus, vekreatívipvendégláv-, élelmiszer- és egészségipar megerősítését tűzik ki célul, valamint új iparágak felfuttatását. Ez utóbbi csoportba tartozhat az önvezető autózás, a hidrogén alapú gazdaság, a mesterséges intelligencia vagy az adatipar.

2020 és 2022 között öt fő területen avatkoznak be a gazdaságba, körülbelül 9200 milliárd forint értékben, ami a GDP 18-20 százalékát jelenti.

A magyar high-tech és zöld kkv hatékonyságnövelő pályázat 50 milliárdos keretére május 29-től lehet pályázni, ez 60 ezer munkahely megtartását segítheti elő. A munkahelyteremtő támogatásokkal összesen 74 ezer munkavállalót segíthetnek vissza a munkaerőpiacra.

A versenyképesség-növelő támogatásra már 122 milliárdos igény jött, a legtöbben az élelmiszeriparból jelentkeztek.

György László megemlítette, hogy jöhet a munkahelyvédelmi bértámogatás 3. verziója, de részleteket még nem kívánt elárulni. Viszont hozzátette, nagy dobás is lesz benne.