Karácsony reagált a „haladékra” : június után sem adják a Szabolcs utcai kórházat, ha nincs új épület

Karácsony reagált a „haladékra” : június után sem adják a Szabolcs utcai kórházat, ha nincs új épület

Budapest főpolgármestere, Karácsony Gergely a 2021. január elsejei videójában (Fotó: Karácsony Gergely Facebook-oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Karácsony Gergely Facebook-bejegyzésben reagált arra, hogy Mager Andrea nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli miniszter bejelentette szerdán: június végéig a Szabolcs utcai ingatlanban maradhat a fővárosi hajléktalankórház.

Azt írja, „a nemzeti vagyonért felelős miniszter mai válasza telis-tele van csúsztatásokkal. Úgy látszik, a kormányközeli oligarchák ingatlanmutyijának szolgálata még most is fontosabb, mint a legkiszolgáltatottabb emberek, és a kórházi kapacitások védelme. A tisztánlátás jegyében nyilvánosságra hozom az elmúlt 9 hónap hivatalos leveleit, amelyekben jeleztem, hogy a Szabolcs utcai kórház kiköltöztetése elfogadhatatlan, és miután 2010 után a kormány elvette az önkormányzatoktól a kórházakat, nincs alkalmas csereingatlanunk, és ilyen rövid idő alatt nem is lehet ilyet létrehozni.”

Majd szóvá teszi, hogy a kormány hosszú ideig nem reagált megkeresésükre, és hangsúlyozza, hogy a kormány „hazug állításaival” szemben a kórházban magas színvonalú munka zajlik. Arra is ígéretet tett, hogy a június végi ultimátum ellenére a kórház addig nem megy sehova, amíg megfelelő csereingatlant nem kapnak a kormánytól. Ez annál is inkább a kormány feladata szerinte, mert 2010-ben elvette a kórházakat az önkormányzattól, így nem rendelkeznek ilyen célra alkalmas épülettel, illetve ilyen rövid idő alatt nem is lehet hasonlót felépíteni.

Végül a következőkről ír: „Nem fogom tűrni, hogy bármilyen ingatlanmutyi érdekében, a saját maga által okozott vállalhatatlan helyzet mentegetése gyanánt a kormány bármely minisztere a kórházban heroikus munkát végző orvosok és nővérek munkáját ócsárolja, hogy azt hazudják, hogy ott nem méltó az ellátás. Az igazság az, hogy pár éve a főváros a Belügyminisztérium együttműködésével újította fel a kórtermeket, a járvány idején pedig éppen az ott dolgozók áldozatos munkájának volt köszönhető, hogy az első és a második hullámban a hajléktalan emberek körében nem alakult ki gócpont.”