Kegyelmi botrány: a Sándor-palota szerint Novák Katalin lemondásával az ügy le van zárva

Kegyelmi botrány: a Sándor-palota szerint Novák Katalin lemondásával az ügy le van zárva

Novák Katalin köztársasági elnök a Kopp Mária-emlékév budapesti záróeseményén 2022. december 2-án (Forrás: Novák Katalin/Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A Sándor-palota kommunikációs igazgatósága szerint Novák Katalin köztársasági elnök sohasem találkozott K. Endrével, sem annak feleségével – írta az Index. Annak apropóján fordultak a hivatalhoz, hogy a 444 arról írt, hogy Balog Zoltán megszervezett egy találkozót a köztársasági elnök és K. Endre felesége között a kegyelemadás előtt.

A közlemény szerint „a kegyelmi ügyekben a köztársasági elnök a felterjesztett kérelmek, iratok és adatok alapján, a rendelkezésre álló információkat mérlegelve dönt. Ilyenkor jellemzően érkeznek különböző támogató vélemények a köztársasági elnökhöz, melyeket megfontol. Novák Katalin elismerte, hogy hibázott, és lemondott a köztársasági elnöki tisztségről. Ezzel az ügy le van zárva”.

Hogy valóban le van-e zárva az ügy, az egyelőre még erősen kérdéses, hiszen továbbra is jelentős a közfelháborodás amiatt, hogy a pedofil bicskei igazgatót segítő K. Endre kegyelmet kaphatott. Például emiatt péntekre tüntetést szervez ismert közéleti szereplők részvételével Pottyondy Edina youtuber.