Készült a Szikra Mozgalom és a Momentum is az évértékelőre

Készült a Szikra Mozgalom és a Momentum is az évértékelőre

Nagy Feró nézi a játék 500 eurósokat a 2024-es orbáni évértékelő beszéd előtt. (Fotó: Momentum Facebook-oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Szombaton délután három óra után néhány perccel kezdődött Orbán Viktor 25. évértékelője, de előtte akciózott a Szikra Mozgalom és a Momentum. 

A Szikra Mozgalom aktivistái Fideszt bíráló üzeneteket tartalmazó matricákat ragasztottak a Várkert Bazárhoz vezető útra. – A hatalmi elit sikereiről Orbán fog beszámolni, de ki foglalkozik a magyar emberekkel? – tették fel a kérdést a Facebook-oldalon. Mint írták, ez a rendszer velejéig bűnös. Bűnös abban, hogy minden harmadik 17 éven aluli fiatal Magyarországon penészes, beázott lakásban él. Bűnös abban, hogy a szociális ellátórendszer nem képes se fiatalt, se felnőttet a méltó életminőségben tartani, hanem átléptek rajtuk. „Bűnös abban, hogy ellehetetlenítette a szociális védőhálót, a tanári pályát, az egészségügyi ellátást, a megfizethető lakhatást! Hogy a gazdagok gazdagabbak lesznek, és a szegények szegényebbek! Bűnös abban, hogy nem védi meg a gyerekeket a szexuális ragadozóktól! Hogy van ilyenkor a gyermekvédelem, ki felel bűnökért? Ne hagyjuk, hogy átlépjenek rajtunk!” – fogalmaztak. Arról már a Hvg.hu írt, hogy az évértékelő előtt az FKF munkásaival vakartatták le a matricákat. A Szikra Mozgalom követeli a gyermekvédelmi rendszer megújítását, amelyért Jámbor András törvénymódosító javaslatot nyújtott be az Országgyűlés elé. Mindezek kikényszerítésére a Mozgalom aláírásgyűjtésbe is kezdett. 

A Momentum aktivistái konfettiágyúk segítségével játék 500 eurósokat lőttek a levegőbe, amikor a hatalom emberei érkeztek a Várkert Bazárhoz. Ezzel emlékeztette arra a történetre, amelyről Magyar Péter néhány napja beszélt: eszerint Orbán Viktor egyszer Brüsszelben egy tanácsülés szünetében „előkapott a zakója zsebéből egy köteg 500 euróst és megkérte az egyik kollégát, hogy vegyen a lányának valami különleges teát”. Mint írták, többek között Nagy Feró, Kovács Zoltán, Nacsa Lőrinc, Juhász Hajnalka, Menczer Tamás és Dömötör Csaba is úgy nézték a játék 500 eurósokat, mintha igaziak lettek volna.