Kétfarkú Kutya Párt: Hadházy Ákossal együtt megtámadtuk a kormány konzultációját

Kétfarkú Kutya Párt: Hadházy Ákossal együtt megtámadtuk a kormány konzultációját

Megtámadta a kormány konzultációját az MKKP (Fotó: Magyar Kétfarkú Kutya Párt)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

– Hadházy Ákossal és Heindl Péter jogásszal együtt megtámadtuk a kormány legutóbbi, úgynevezett szuverenitásvédelmi konzultációját és plakátkampányát, mert ezek szerintünk sértik a hazai jogrendet – jelezte közleményében a Magyar Kétfarkú Kutya Párt (MKKP) pénteken.

Mint írták, a Nemzeti Választási Bizottsághoz eljuttatott közös beadványuk végkövetkeztetése szerint három kérdést kell tisztázni:

• „A hazai jogrend szerint jogsértő-e az állami szerveknek a választópolgárok véleményalakítását befolyásoló, és így a következő választások eredményét is befolyásoló (vagy befolyásolni akaró) fizetett politikai reklámtevékenysége?

• Amennyiben az állami szervek ezen tevékenysége jogsértő, akkor a jogsértés csak a hivatalos kampányidőszakban, vagy azon kívül is megtörténhet?

• Amennyiben a jogsértés a hivatalos kampányidőszakon kívül is megtörténhet, akkor vajon a törvény szerinti jogorvoslati fórumok rendelkeznek-e hatáskörrel a jogsértés miatti jogorvoslati kérelem elbírálására?”

Szerintük a hazai jogrend alapján mindhárom kérdésre igen a válasz, amit beadványukban részletesen meg is indokolnak. – Emiatt pedig kérjük a jogsértés megállapítását és a Kormánynak, valamint a „nemzeti konzultációs” kérdőíveket felelős kiadóként jegyző Miniszterelnöki Kabinetirodának a további jogsértő tevékenységtől való eltiltását. Persze tisztában vagyunk vele, hogy itthon jó eséllyel el fogják kaszálni, de szeretnénk az EU bírósága elé vinni, mivel az EP-választás tisztasága is kétséges – fejtették ki.

A konzultáció ellen többek között tiltakozott az aHang nevű civil szervezet is, akik több tízezer üres ívet gyűjtöttek össze – részben az ellenzéki pártok segítségével.