Kétmillió nyugdíjas kap levelet a kormánytól

Kétmillió nyugdíjas kap levelet a kormánytól

Fotó: Unsplash/Markus Winkler

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Miközben már lehetőség van a koronavírus elleni oltásra az interneten regisztrálni – néhány furcsa körülménnyel együtt –, a nyugdíjasok levélben is megtehetik majd ugyanezt.

Levélben is tudják jelezni a nyugdíjasok, ha szeretnének regisztrálni a koronavírus elleni vakcinára – közölte a kormány Facebook oldalán Dömötör Csaba. A Rogán Antal vezette Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára elmondta, hogy már elkezdték az ehhez szükséges küldeményeket kézbesíteni, várhatóan az év utolsó hetéig el is jut minden érintetthez. Összesen kétmillió nyugdíjast keresnek meg ilyen módon.

A levélben található egy tájékoztató Müller Cecília országos tiszti főorvostól, a regisztrációs űrlap és a megcímzett válaszboríték. A visszaküldés ingyenes. –Napról-napra közelebb kerülünk a tömeges oltáshoz, addig is vigyázzunk egymásra, mert minden élet számít – zárta rövid bejelentését Dömötör Csaba.

Regisztrálni egyébként az interneten keresztül is lehet, már él az erre létrehozott oldal. Meg kell adni számos adatot, nevet, lakcímet, TAJ-számot, telefonszámot, email-címet, a végén pedig be lehet ikszelni két négyzetet is. Az egyikkel a kitöltő ahhoz járul hozzá, hogy a Miniszterelnöki Kabinetiroda összegyűjtse, majd továbbítsa az adatokat a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelőnek. A másikkal ugyanakkor ahhoz, hogy a Rogán Antal vezette kabinetirodához kerüljenek az adatok a későbbi kapcsolattartás érdekében.

A regisztráció egyébként nem jelent egyben sorrendet is, ezzel a kormány inkább csak felméri, hogy mekkora lenne az igény az oltásra.