Ki mondta? Kövér László vagy Vlagyimir Putyin?

Ki mondta? Kövér László vagy Vlagyimir Putyin?

Ki mondta? Részlet a nagykövetség videójából

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A Twitteren bírálta az Egyesült Államok budapesti nagykövetsége, hogy – ahogy írják – az elmúlt hetekben több magas rangú kormányzati szereplő és a kormány által finanszírozott kommentátor tett kemény nyugat- és Amerika-ellenes kijelentéseket. Egyúttal azt hangsúlyozták, hogy Magyarország és az Egyesült Államok szövetségesek. – Mivel az orosz agresszió mindannyiunkat fenyeget, össze kell tartanunk, nem pedig eltávolodni egymástól – közölték.

A rövid bejegyzés után egy videó is következik, egy egyperces kvíz. Elsőként azt a kérdést teszik fel – már magyarul –, hogy ki mondta: „Mi van akkor, ha a birodalomépítési politika nyugatról keletre zajlik, és Ukrajna újabb reménybeli tartománya az Euroatlanti Birodalomnak?”. Két válaszlehetőség is van, Kövér László és Vlagyimir Putyin, végül pedig a magyar házelnök neve lesz a megfejtés. Felhozzák emellett Bencsik András mondatát is az Amerikával szembeni hadba lépésről, de szerepel a bírált kijelentések között Semjén Zsolt vagy éppen Mráz-Ágoston Sámuel, a Nézőpont Intézet alapítója is.

A videót itt tudja megnézni: