Kiadták a figyelmeztetést: vasárnap is felhőszakadásokra, zivatarokra készülhetünk

Kiadták a figyelmeztetést: vasárnap is felhőszakadásokra, zivatarokra készülhetünk

Fotó: Unsplash/Inge Maria

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Felhőszakadás veszélyes miatt az ország keleti megyéire, zivatar miatt pedig a teljes országra (Vas és Zala kivételével) elsőfokú figyelmeztetést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat vasárnapra.

A késő délelőtti, déli óráktól előbb a hegyvidéki területeken (Északi-középhegység), majd főként az Alföldön több helyen várható zivatar. A lassan áthelyeződő csapadékgócokból a Dunától keletre (leginkább északkeleten) helyenként felhőszakadás (20-30 mm feletti csapadék), egy-egy helyen jégeső is valószínű. A Dunántúlon kevesebb helyen várható zivatar, de az északnyugaton délután esetleg kialakuló zivatarokhoz viharos, 60 km/h-t meghaladó szél jobb eséllyel társulhat.

A kezdetben erősen felhős területeken is kisüt a nap, majd gomolyfelhő-képződés várható, illetve nyugat felől a fátyolfelhőzet is megnövekszik. Általában mérsékelt lesz a légmozgás, de délután a Dunántúlon megélénkülhet a nyugati, északnyugati szél, zivatarok környezetében pedig erős vagy viharos széllökések lehetnek.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 25 és 30 fok között alakul. Késő estére 17 és 22 fok közé hűl le a levegő.

Címkék: időjárás