Kiengedték a börtönből Herczeg Zoltánt

Kiengedték a börtönből Herczeg Zoltánt

Börtön. Képünk csak illusztráció. (Fotó: Matthew Ansley/Unsplash)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Kiengedték a rács mögül Herczeg Zoltán divattervezőt, akit októberben tartóztattak drogkereskedelem gyanúja miatt. Szabadlábra helyezték gyanúsított társát is – tudta meg a 24.hu.

Szabó József, a Fővárosi Törvényszék szóvivője a lapnak azt mondta, az ügyben eljáró nyomozási bíró az ügyészi indítvánnyal egyezően megszüntette a gyanúsítottak letartóztatását, és augusztus 20-ig nyomkövetős bűnügyi felügyeletbe helyezte őket. Mindkét férfi csak külön engedéllyel hagyhatja el az otthonát. Hogy ne tudjanak összebeszélni ezért hetente egyszer, két különböző időpontban hagyhatják el a lakásukat azért, hogy biztosítsák a mindennapi életükhöz szükséges feltételeket – mondta Szabó József.

A divattervezőre és a társára még október 21-én csaptak le a nyomozók. Egyiküknél összesen körülbelül 100 gramm marihuánát és 16 gramm kokaingyanús port, a másik férfinál pedig körülbelül 85 gramm növényi törmeléket, valamint 1 gramm port, az elsődleges adatok szerint kokaint találtak. A divattervező a drogfogyasztást elismerte, a kábítószerrel való kereskedést azonban tagadta az elfogását követő kihallgatása során. A kábítószer-kereskedelem büntetési tétele ennél a mennyiségnél kettőtől nyolc évig terjedő szabadságvesztés.