Kisüt a nap, de nem lesz melegünk

Kisüt a nap, de nem lesz melegünk

Téli napsütés (Forrás: Pixabay)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Az éjszaka képződött zúzmarás köd péntek reggelre ugyan zsugorodik, de az északkeleti, keleti harmadban helyenként tartósan megmaradhat.

Másutt napközben túlnyomóan derült, napos idő várható, majd az esti óráktól észak felől felhősödés kezdődik. Jelentéktelen ónos szitálás, hószállingózás a ködös tájakon előfordulhat – írja az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzésében.

Az északnyugati szelet elsősorban az Észak-Dunántúlon és a főváros térségében erős, néhol viharos lökések is kísérhetik.

A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 0 és +8 fok között várható, de a tartósan ködös részeken ennél jóval hidegebb, míg az északnyugati országrészben pár fokkal melegebb is lehet.

Péntek reggel a keleti tájakon még erősen fagyos időre van kilátás, így ismét felerősödhetnek a kopásos eredetű ízületi bántalmak – figyelmeztet az Időkép. Napközben az enyhülés miatt a melegedésre fokozottan érzékenyeknél görcsös panaszok, migrén alakulhatnak ki, a szelesebb tájakon élők ingerlékenységet, nyugtalanságot, erős fejfájást tapasztalhatnak. A napos időszakok ugyanakkor jó hatással lesznek a hangulatra, közérzetre.

 

Címkék: időjárás