Rezsi: Gulyás Gergely 14 ezer ügyfélt érintő döntést jelentett be

Rezsi: Gulyás Gergely 14 ezer ügyfélt érintő döntést jelentett be

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a Kormányinfó sajtótájékoztatón a Miniszterelnöki Kabinetiroda épületében 2023. március 23-án (Fotó: MTI/Soós Lajos)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Kisvállalkozásoknak segítő lépést jelentett be a kormányinfón Gulyás Gergely a csütörtökön. A Miniszterelnökséget vezető miniszter ismertette: a korábbi szabályok szerint azok az egyetemleges szolgáltatásba és utána a végső menedékes szolgáltatásba tartozó vállalatok, önkormányzatok, egyházak és alapítványok, akik december 31-ig nem kötöttek szerződést, az akkori áraknak megfelelő kategóriába kerültek. Itt a kormány be fog avatkozni és lehetővé teszi, hogy a jelenlegi piaci áron új, kedvezőbb szerződések születhessenek.

Ennek értelmében 10 forint alatt lesz a gáz megajoule-onként, kilowattonként pedig 80 forint alatt az áram. A miniszter szerinte összességében 14 ezer ügyfélnek segít a döntés, ebből 10 ezer gazdasági társaság, amelyek leginkább kisvállakozások. A veszteséget az MVM fogja viselni, ennek összege 15-20 milliárd forintra tehető.