Koronavírus: 200 felett az elhunytak száma

Koronavírus: 200 felett az elhunytak száma

Covid-ellátás az Aneszteziológiai és Intenzív Terápiás Klinikán 2021. márciusában (Fotó: Kovács Attila/Semmelweis Egyetem)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

10 466 új fertőzöttet igazoltak az elmúlt napon, ezzel a járvány kezdete óta összesen 1 124 726 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma – derül ki a tájékoztatásra létrehozott kormányzati oldal legfrissebb, csütörtök reggeli adataiból. Elhunyt 218 többségében idős, krónikus beteg, így a vírus hazai megjelenése óta összesen már 34 931 áldozata volt a koronavírusnak.

Jelenleg 187 795 aktív fertőzöttről tudni, 7450 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 550-en vannak lélegeztetőgépen. Két utóbbi adat valamivel csökkent az elmúlt naphoz képest, ugyanakkor tudni kell, hogy a lélegeztetésre szorulók közé már nem sorolják azokat, akiknek oxigénmaszkkal segítenek.

A tájékoztatásból az is kiderül, hogy az oltottak száma mostanra 6 138 885 fő. Többségük már a második dózist is megkapta, több mint 2,6 millióan pedig a harmadik oltás lehetőségével is éltek.

A múlt héten kezdődött és jelenleg is zajló oltási akcióban eddig összesen 947 ezren kértek valamilyen vakcinát. Közülük 775 ezren a megerősítő harmadik oltást vették fel és 114 ezer eddig oltatlan ember is úgy döntött, hogy felveszi az első oltását. Egészen vasárnapig megemelt oltási kapacitással várják az érkezőket országszerte 101 kórház oltópontján, akár az első, akár az elmaradt második, vagy a megerősítő harmadik oltásra. Az oltatlanok előzetes regisztráció nélkül is érkezhetnek az oltópontra, ez esetben regisztrációjukat a helyszínen végzik el. Akik időpontfoglalás nélkül érkeznek, azokat érkezési sorrendben fogják beoltani.

 

Címkék: koronavírus