Koronavírus: 2716 új fertőzött

Koronavírus: 2716 új fertőzött

Védőfelszerelést viselő orvos az Országos Korányi Pulmonológiai Intézet koronavírussal fertőzött betegek fogadására kialakított intenzív osztályán 2020. december 11-én (Fotó: MTI/Balogh Zoltán)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

2 716 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (Covid-19)– derül ki a járvánnyal kapcsolatos tájékoztatásra létrehozott kormányzati oldalról. Ez azt jelenti, hogy a vírus hazai megjelenése óta 340 459 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma.

Elhunyt 114 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 10 554 főre emelkedett. A gyógyultak száma is folyamatosan nő, már 193 172-en vannak túl a betegségen. Jelenleg 136 733 fő aktív fertőzöttről tudni, 5 126 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 365-en vannak lélegeztetőgépen.

Orbán Viktor pénteken jelentette be, hogy a vírus miatti szigorú korlátozó intézkedések február 1-ig biztosan maradnak. Így továbbra is zárva maradnak a vendéglátó- és szórakozóhelyek, az üzletek csak 7-ig maradhatnak nyitva, este 8 órától él a kijárási tilalom, a középiskolákban pedig marad a digitális oktatás. A miniszterelnök – megfogalmazása szerint – abban hisz, hogy legyen egy eredményt hozó, sikeresnek mutatkozó korlátozási rend. – Egész addig, amíg nincs elegendő vakcina, ezeket a kereteket tartsuk fönn és rendezkedjünk be arra az életre, amit ilyen keretek között élni lehet – mondta.

Közben már zajlanak itthon az oltások. Eddig három szállítmány Pfizer-vakcina érkezett, amely összesen 79 ezer ember oltását teszi lehetővé, jövő kedden pedig újabb 39 ezer ember számára érkezik oltóanyag. A vakcinákat 25 kórházi oltópontra szállították ki: több budapesti kórház mellett Győrbe, Kecskemétre, Szolnokra, Tatabányára, Kaposvárra, Pécsre, Miskolcra, Szegedre, Székesfehérvárra, Debrecenbe, Balassagyarmatra, Szombathelyre, Veszprémbe, Nyíregyházára, Egerre, Békéscsabára, Szekszárdra, és Zalaegerszegre.

Címkék: koronavírus