Koronavírus-járvány: globálisan 3 millió áldozat

Koronavírus-járvány: globálisan 3 millió áldozat

Vizsgálati mintát vesznek koronavírus-tesztre egy kisfiútól az Újdelhi szomszédságában fekvő Noidában 2021. április 15-én (Fotó: MTI/AP/Altaf Kadri)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A Worldometers statisztikai oldal adatai szerint péntek reggel meghaladta a három milliót a koronavírus-fertőzéssel kapcsolatba hozható halálos áldozatok száma a világon.

A járvány egyébként újra tombol: tegnap világszerte több mint 837 ezer új fertőzést regisztráltak, ami közel van a valaha mért legmagasabb, 845 ezres napi csúcshoz. Csütörtökön a halálos áldozatok száma globálisan 13 853 volt, ez is elég magas, de közel négy ezerrel alacsonyabb a csúcsértéknél.

Az új esetek száma alapján Indiában a legnagyobb a baj, ott csaknem 217 ezer pozitív tesztet regisztráltak – igaz, az 1,4 milliárdos lakosságból. (A magyarországi ötezer eset India lakosságára vetítve hétszázezer új fertőzéssel egyenértékű!)

A halálos áldozatok napi számában most Brazília a listavezető (csütörtökön 3 774), de mivel ott 213 millióan élnek, ez a szám lakosságarányosan lényegesen, több mint tizennégyszer alacsonyabb a hazai csütörtöki 256-os értéknél.