Koronavírus: újabb 8 ember hunyt el

Koronavírus: újabb 8 ember hunyt el

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Újabb magyar állampolgároknál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 3263 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt újabb 8 idős krónikus beteg. Ezzel 413 főre emelkedett az elhunytak száma, 933-an pedig már gyógyultan távoztak a kórházból – közölték vasárnap reggel a hivatalos honlapon.

Az aktív fertőzöttek száma 1917 fő. Az aktív fertőzöttek 62%-a, az elhunytak 79%-a, a gyógyultak 54%-a budapesti vagy Pest megyei. 812 koronavírusos beteget ápolnak kórházban és 50-en vannak lélegeztetőgépen. 98-ra nőtt az idősotthonokban koronavírus-fertőzéssel elhunyt gondozottak száma, ebből 42 a Pesti úti idősotthon lakója – írták.

A mintavételek száma 108 257. Az igazolt fertőzöttek száma 50-nel nőtt szombat reggelhez képest, az aktívaké 13-mal. Szombaton 904 gyógyultról számoltak be, vagyis 29 az emelkedés azóta. A tájékoztatásban kiemelt Pesti úti idősotthonban nem nőtt a halottak száma, szombaton is 42 volt, az országos összesítést viszont tegnap nem közölték.

Szombaton nem közölték a kórházban ápoltak számát, az pénteken 1132 volt, közülük 74-en voltak lélegeztetőgépen. Vagyis a csökkenés két nap alatt 320, a lélegeztetőgépen lévők között pedig 24.

A térkép alapján Budapesten 17, Fejér megyében 16, Pest megyében 10 új eset van.

A hivatalos honlapon figyelmeztetnek, hogy „megkezdődött a védekezés második szakasza. Ez nem a járvány végét jelenti, hiszen a vírus továbbra is terjed. Az a célunk, hogy fokozatosan, szigorú menetrend szerint újraindítsuk az életet és továbbra is elkerüljük a járvány »berobbanását«. Ezért Budapesten és Pest megyében továbbra is életben marad a kijárási korlátozás, vidéken viszont új szabályok léptek életbe. Az egész országban továbbra is fontos a 1,5 méteres védőtávolság tartása, és az arc eltakarása a boltokban és tömegközlekedési eszközökön. Az időseket továbbra is arra kérjük, hogy csak kellő körültekintés mellett hagyják el otthonaikat, és az élelmiszerboltokat, patikákat, drogériákat a nekik kijelölt idősávban, 9 és 12 óra látogassák.”

Címkék: koronavírus