Kovács Zoltán bejelentette a védekezés új fázisát

Kovács Zoltán bejelentette a védekezés új fázisát

Kovács Zoltán nemzetközi kommunikációért felelős államtitkár, a kommunikációs akciócsoport vezetője az operatív törzs sajtótájékoztatóján 2020. március 15-én

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A vírus terjedése és a védekezés új fázisába lépett – közölte a Facebookon közzétett rövid videójában Kovács Zoltán, miután lezajlott az operatív törzs kedd reggeli ülése. A tanácskozáson egyébként Orbán Viktor is részt vett.

A koronavírus-járvány kapcsán az új fázisról már hétfőn is beszélt Müller Cecília országos tiszti főorvos, el is mondta, hogy ez már nem az egyedi, hanem a csoportos megbetegedések szakaszát jelenti.

Azt azonban Kovács Zoltán videójából nem tudtuk meg, hogy az új fázisba léptetett védekezés mit is takar. Csak annyit mondott, hogy az operatív törzs ülésén folyamatosan áttekintik az adatokat, és megfogalmazzák a konkrét teendőket, mert a kormány azon dolgozik, hogy a magyar emberek védelmét a leghatékonyabb eszközökkel tudják szolgálni.

Security Check Required

A kedd reggeli adatok szerint Magyarországon a diagnosztizált új koronavírus-fertőzöttetek száma elérte az 50-et, miután egy nap alatt 11 új megbetegedés igazolódott be. Ismert, hogy egy idős férfi elhunyt, két iráni állampolgár pedig már felgyógyult.