Közel 3300 új fertőzöttet találtak, de az eddigieknél kevesebb az elhunyt

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

– 3292 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 311 554 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 113 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 8 729 főre emelkedett – derül ki a hivatalos koronavírussal kapcsolatos kormányzati honlap csütörtöki tájékoztatásából.

Mint írták, a gyógyultak száma is folyamatosan nő, jelenleg 120 529 fő, az aktív fertőzöttek száma 182 296 fő. Az aktív fertőzöttek 18%-a, az elhunytak 20%-a, a gyógyultak 21%-a budapesti. 6382 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 491-en vannak lélegeztetőgépen.

Fontos, hogy az általános iskolák január 4-én nyitnak, a középiskolákban a téli szünet után egy hét digitális munkarend után várhatóan január 11-én folytatódik a hagyományos munkarend. Az iskolákban továbbra is marad a testhőmérséklet-mérés, és iskolakezdés előtt, január elején a pedagógusok  számára lehetővé teszik az önkéntesen és ingyenesen gyorstesztelést, erre pedig már lehet időpontot foglalni itt.

Szentestére, vagyis ma éjszakára a kormány felfüggeszti a kijárási tilalmat, vagyis este nyolc után is el lehet majd menni otthonról, és szabad lesz közterületen tartózkodni. Ugyanakkor fontos, hogy december 24-e és január 3-a között tilos lesz az utcán alkoholt fogyasztani, erről itt írtunk.